Play IT


Simple

artist bio
Dua Lipa

Dua Lipa është një këngëtare, kompozitore dhe modele britanike me origjinë shqiptare.

Ajo ka lindur në Londër, nga prindër shqiptarë nga Kosova të cilët ishin larguar nga Prishtina në vitet 1990. Ajo ndoqi me kohë të pjesshme shkollën e teatrit Sylvia Young para se të shkonte në Kosovë me familjen e saj në vitin 2008, ku ndoqi shkollën private Mileniumi i Tretë në Prishtinë. Lipa u rrit duke dëgjuar babanë e saj, këngëtarin Dukagjin Lipa.

Karriera e saj muzikore filloi në moshën 14 vjeçare, kur filloi të publikonte në YouTube këngë cover të artistëve të tjerë. Në moshën 15 vjeçare u kthye në Londër me aspiratat për t'u bërë këngëtare dhe në moshën 16 vjeçare filloi të punonte si modele.

Në vitin 2015, ajo nënshkroi një kontratë me Warner Music Group dhe publikoi ​​këngën e saj të parë “Be The One”.

Në janar 2017, Lipa fitoi çmimin EBBA Public Choice. Albumi i saj debutues i titulluar me vetë emrin e saj u publikua më 2 qershor 2017. Albumi përmbante 7 këngë, "IDGAF" dhe “Be The One” arritën në "Top 10" dhe “New Rules” arriti në vendin e parë në klasifikimet muzikore në Mbretërinë e Bashkuar, por kjo e fundit gjithashtu arriti në vend të gjashtë në klasifikimet muzikore në SHBA.

Në shkurt të vitit 2018, Lipa fitoi dy Brit Awards për British Female Solo Artist dhe British Breakthrough Act. Në prill, bashkëpunimi "One Kiss" nga Dua Lipa dhe Calvin Harris arriti numrin një në klasifikimin muaikor të Mbretërisë së Bashkuar.

 

Emri i lindjes: Dua Lipa

Datëlindja: 22 Gusht 1995

Vendlindja: Flushing, New York, SHBA

Rryma/Zhanret muzikore: Pop, Synth-pop,R&B, Dream Pop

Vitet aktive: 2008 - prezent

Shtëpia Diskografike/Label: Warner Bros. Records

 

 

Këngët:

 1. One Kiss
 2. New Rules
 3. IDGAF
 4. Be the One
 5. Scared to Be Lonely
 6. Blow Your Mind
 7. New Love
 8. Lost in Your Light
 9. Hotter Than Hell
 10. Last Dance
 11. Homesick
 12. No Goodbyes
 13. Thinking ’bout You
 14. Genesis
 15. Room for 2
 16. Bad Together
 17. Bang Bang
 18. High
 19. Begging
 20. I Would Rather Go Blind
 21. Garden
 22. Dreams
 23. Somebody To Love Me
 24. For Julian
 25. Good Times
 26. The Hills
 27. Tears Dry On Their Own
 28. Golden Slumbers
 29. Rollin' / Did You See
 30. Kiss and Make Up