Bazzi

Nickname Bazzi
Full name Andrew Bazzi
Date of birth 28 Gusht 1997
Country American
Genre R&B, Pop
Official website
Facebook
Twitter
Spotify
Instagram
Soundcloud

Bazzi është një këngëtar dhe kompozitor amerikan. Ai ka lindur në Dearborn të Miçiganit në një familje amerikane me prejardhje libaneze. Kënga e tij "Mine", e publikuar në tetor të 2017, fitoi popullaritet në fillim të vitit 2018, kur u bë një meme interneti përmes përdorimit të saj në sfond të një filtri në Snapchat.

Ai arriti kulmin duke u renditur në vendin e 11 në Billboard Hot 100 në SHBA dhe u shfaq në disa klasifikimemuzikore të tjera ndërkombëtare. Ai publikoi ​​albumin e tij debutues “Cosmic” në vitin 2018.

Në vitin 2016, ai bashkëpunoi me Fancy Cars për këngën "Fun". Gjatë dy viteve të vazhdim, Bazzi publikoi disa këngë, duke përfshirë "Alone", "Beautiful", "Got Friends" dhe "Sober". Ai ka listuar Justin Timberlake, Bryson Tiller, Duran Duran dhe Guns N 'Roses ndër artistët që kanë influencuar tek ai.

Bazzi u bashkua me Justin Timberlake në turneun e tij Man of the Woods, si akt hapës për koncertet në Evropë. Ai u nominua për në MTV Video Music Award për Best New Artist. Bazzi bashkëpunoi me Camila Cabello në një remix të këngës "Beautiful", e cila u publikua më 2 Gusht 2018.

Bazzi ka punuar si kompozitor me kompaninë koreane SM Entertainment për të bashkë-shkruar 2 këngë për dy grupet e tyre të djemve, EXO dhe NCT Dream.
Me EXO, ai bashkë-shkroi "The Eve", dhe me NCT Dream bashkë-shkroi "We Go Up".

Bazzi është një këngëtar dhe kompozitor amerikan. Ai ka lindur në Dearborn të Miçiganit në një familje amerikane me prejardhje libaneze. Kënga e tij "Mine", e publikuar në tetor të 2017, fitoi popullaritet në fillim të vitit 2018, kur u bë një meme interneti përmes përdorimit të saj në sfond të një filtri në Snapchat.

Ai arriti kulmin duke u renditur në vendin e 11 në Billboard Hot 100 në SHBA dhe u shfaq në disa klasifikimemuzikore të tjera ndërkombëtare. Ai publikoi ​​albumin e tij debutues “Cosmic” në vitin 2018.

Në vitin 2016, ai bashkëpunoi me Fancy Cars për këngën "Fun". Gjatë dy viteve të vazhdim, Bazzi publikoi disa këngë, duke përfshirë "Alone", "Beautiful", "Got Friends" dhe "Sober". Ai ka listuar Justin Timberlake, Bryson Tiller, Duran Duran dhe Guns N 'Roses ndër artistët që kanë influencuar tek ai.

Bazzi u bashkua me Justin Timberlake në turneun e tij Man of the Woods, si akt hapës për koncertet në Evropë. Ai u nominua për në MTV Video Music Award për Best New Artist. Bazzi bashkëpunoi me Camila Cabello në një remix të këngës "Beautiful", e cila u publikua më 2 Gusht 2018.

Bazzi ka punuar si kompozitor me kompaninë koreane SM Entertainment për të bashkë-shkruar 2 këngë për dy grupet e tyre të djemve, EXO dhe NCT Dream.
Me EXO, ai bashkë-shkroi "The Eve", dhe me NCT Dream bashkë-shkroi "We Go Up".

Comments(0)

Log in to comment