Play IT


Simple

ShowBiz
Nëse hani banane nuk do vuani më nga...

Depresioni – Bananet përmbajnë triptofan, një substancë që ndihmon trupin për t’u çlodhur dhe për të përmirësuar gjendjen e njerëzve.

Kapsllëku – Të pasura me fibra, bananet ndihmojnë në parandalimin dhe trajtimin e kapsllëkut. Konsumimi i rregullt i bananeve ndihmon në rregullimin e tranzitit të zorrëve.

Hipertensioni – Kaliumi është padyshim një nga ushqyesit më të njohur dhe më të rëndësishëm të bananeve, i cili ndihmon në trajtimin dhe parandalimin e hipertensionit, zgjerimin e enëve të gjakut dhe promovimin e qarkullimit.

Ulçerat – Banania është një ushqim i rekomanduar për ata që vuajnë nga sëmundje të zorrëve të tilla si ulçera.

Aciditeti i stomakut. Konsumimi i bananeve shpesh ndihmon në zbutjen e urthit dhe aciditetit.