“The Gentlemen”, filmi argëtues që nuk duhet humbur


Matthew McConaughey, Colin Farrell, Hugh Grant dhe Charlie Hunnam: këta janë vetëm katër nga shumë aktorë të rëndësishëm që luajnë në “The Gentlemen”, filmi i ri i Guy Ritchie që përqendrohet në një kast të vërtetë me të gjitha yjet.

Publikuar së fundmi në Amazon Prime Video, është një film gangster argëtues i vendosur në Londër, i përqendruar në lojëra fuqie dhe në një alternim të vazhdueshëm midis veprimit dhe ironisë. Padyshim, nga baza narrative, ne jemi plotësisht në zemrat e regjisorit britanik, i cili ky film duket se do të kthehet në stilin e fillimeve të tij me “Lock & Stock” (puna e tij e parë dhe akoma sot filmi i tij më i mirë) dhe “Snatch – Lo strappo”.

Që nga titulli, “The Gentlemen” është një tjetër film artistik koral, i cili përqendrohet, kuptohet shpejt, mbi të gjitha në karakterizimin e shumë personazheve në skenë dhe, natyrisht, në aktorët e thirrur për t’i interpretuar ato.

Një film perfekt për adhuruesit e Guy Ritchie

Adhuruesit e Guy Ritchie do të gjejnë përsëri atë vepër dramaturgjike që regjisori fatkeqësisht shpesh e ka humbur me kalimin e viteve.

Nëse nga njëra anë marrja e këtij stili ishte një zgjedhje efektive, nga ana tjetër, ekziston një ndjenjë e dukshme tashmë: “The Gentlemen” në fakt argëtojnë mirë dhe e bëjnë detyrën e tyre në mënyrë diskrete, por nuk arrijnë të japin shumë shkëlqim dhe nuk ka surpriza të vërteta në fazën e skenarit.

Në çdo rast, ai mbetet një produkt i kënaqshëm me një ritëm të mirë, aq sa arrin të fshehë kufijtë e një skenari tani tepër konvencional.

10 ditë me Santa Claus

Gjithashtu në Amazon Prime Video, ka mbërritur edhe “10 ditë me Santa Claus” të Alessandro Genovesi. Pas “10 ditëve pa nënë”, një sukses në vitin 2019, filmi akoma luan familjen e udhëhequr nga Fabio De Luigi dhe Valentina Lodovini, në rolin e Carlo dhe Giulia, një çift gjithnjë e më shumë në mosmarrëveshje. Një ofertë pune që Giulia merr në Stokholm rrezikon të fryjë Krishtlindjet në familje, por Carlo është i vendosur ta shoqërojë atë me fëmijët e tyre në mënyrë që t’i kalojnë ato ditë së bashku. Por ka një ngjarje të papritur: gjatë rrugës, me makinën e tyre ata përplasin një njeri që pretendon të jetë Santa Claus i vërtetë.

Një komedi familjare e krijuar posaçërisht për periudhën e festave, “10 ditë me Santa Claus” ka një temë interesante, por një zhvillim të luhatshëm narrativ: momentet vërtet qesharake nuk janë të shumta dhe me kalimin e minutave ju humbni përfshirjen e duhur për atë që do të tregohen.

Sidoqoftë, Diego Abatantuono bën pjesën e tij në rolin e Santa Claus dhe ardhja e tij në skenë jep më shumë sesa një të qeshur.

Comments(0)

Log in to comment