Play IT


Simple

ShowBiz
Përfitimet e manës së bardhë

Mana e bardhë është një pemë me origjinë kineze, e cila prodhon fruta të ngjashme me manaferrat dhe gjethet e të cilave janë përdorur për qindra vjet në mjekësinë kineze për shkak të vlerave të shkëlqyera terapeutike.

Gjethet e manit të bardhë janë përdorur kryesisht për të trajtuar simptomat e etheve, kollitjes dhe reumatizmës. Disa studime të kohëve të fundit kanë treguar përfitimet e këtyre gjetheve kundër hipertensionit dhe kolesterolit të lartë. Gjethet e manit të bardhë përmbajnë 18 aminoacide, bioflavonoide, vitamina A, C dhe grupi B dhe minerale të tilla si kalciumi, kaliumi, natriumi, fosfori, zinku dhe hekuri.

Një tjetër përbërje e rëndësishme e bardhë e manit është resveratrol, një antioksidant që ndihmon në mbrojtjen e zemrës dhe ruajtjen e shëndetit të zemrës. Fruti e manit të bardhë përmban gjithashtu acide yndyrore të shëndetshme.

Diabeti. Mulliri i bardhë përmban përbërës që ngadalësojnë absorbimin e sheqerit në gjak, duke ndihmuar në ruajtjen e niveleve të shëndetshme të glukozës.

Yndyra. Duke qenë plot me vitamina dhe antioksidantë, manat e bardhë mund të lehtësojë problemet e zemrës dhe të ndihmojë në parandalimin e disa llojeve të kancerit.